Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΠΑΣΧΑ 2009

Φέτος το Πάσχα -όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε χρόνο- ήμουν στην αγαπημένη Σκάρφεια. Ξαναείδα καλούς φίλους και περάσαμε όμορφα. Τελικά την Μεγ. Τετάρτη βγήκε και ο παππούς Γιάννης από το νοσοκομείο, οπότε ανέβηκαν από νωρίς και οι γονείς μου για να κάνουμε όλοι μαζί Πάσχα. Ήρθε επίσης ο θείος Κοσμάς με τη θεία Μαργαρίτα και την Μεγ. Παρασκευή δεχθήκαμε την επίσκεψη των νονών μου (και πήρα και τα δωράκια μου).
Εκτός των άλλων είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε κηπουρική (φύτεψα λεβάντες, βοήθησα λιγάκι τον πατέρα μου που ξεχορτάριασε και φτιάξαμε και κάδο για οργανικό λίπασμα).

Την Κυριακή του Πάσχα κάναμε εκδρομή στα Μετέωρα. Οι επιβλητικοί, τεράστιοι βράχοι με ύψος που φτάνει τα 400 μ., είναι ένα θέαμα που σου κόβει την ανάσα. Επισκεφθήκαμε το "Μεγάλο Μετέωρο" (Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος) που είναι ο ψηλότερος και μεγαλύτερος βράχος, ο "Πλατύς Λίθος". Εδώ κτίστηκε από τον 14ο αι. (1344) ασκητικό καταφύγιο. Στο μοναστήρι υπάρχει σήμερα τραπεζαρία, μαγειρείο και νοσοκομείο όλα πολύ καλά διατηρημένα, και υπάρχει μουσείο με κειμήλια, έργα τέχνης και συλλογές της μονής. Η ανάβαση παλιά γινόταν με ανεμόσκαλα ή με δίχτυ. Το 1923 κατασκευάστηκε στον βράχο σήραγγα και λαξευτά σκαλοπάτια που οδηγούν στη μονή.