Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Σχολική παρέλαση, 25η Μαρτίου 2009
















Οι ακροβάτες της Κίνας




Την Κυριακή 22/3/09 ήμουν στο θέατρο Badminton. Πήγαμε να θαυμάσουμε τους ακροβάτες του Εθνικού Θεάτρου Ακροβατών της Κίνας, ίσως τους κορυφαίους στον κόσμο. Ήταν ένα υπερφυσικό θέαμα. Παρουσίασαν απίθανα νούμερα (π.χ. όλος ο θίασος πάνω στο ποδήλατο, τα ιπτάμενα πιάτα, οι ομπρέλες, τα ποτήρια, τα άλματα ακριβείας μέσα από στενούς δακτύλιους κλπ.) πράγματα που δεν γίνονται, αλλά αυτοί τα κατάφερναν και μας έκαναν όλους να τους χειροκροτάμε ακατάπαυστα.

Αφιερωμένο στη μνήμη των απροστάτευτων πεύκων




Το περασμένο Σαββατοκύριακο ακόμα ένα οικόπεδο της περιοχής μας ξεστολίστηκε. Ο ιδιοκτήτης δεν θεώρησε χρήσιμο να παραμείνει έστω και ένα από τα πανύψηλα πεύκα που για χρόνια υπήρχαν στο χώρο και έδιναν όχι μόνο το πολύτιμο οξυγόνο αλλά και ομορφιά.
Τι μανία είναι αυτή!! Όλοι τα κόβουν όλα....... Προφανώς έχουν βάλει σκοπό να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Το τσιμέντο φαίνεται πως αποφέρει περισσότερα οφέλη.
Ερώτηση: Αυτοί οι δημοτικοί-κοινόχρηστοι χώροι πότε θα γεμίσουν με δένδρα;


Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Το μνημόσυνο του παππού Φίλη

Πριν δυο βδομάδες είχαμε τα σαράντα, δηλαδή σαράντα ημέρες μετά την αποδημία του παππού έγινε επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία μετά τη λειτουργία. Μετά τη δέηση μοιράστηκαν κόλλυβα και ψυχούδια σε όλους και είπαμε "Θεός ’σχωρέστον".
Τα κόλλυβα ή "στερνά" είναι ένα γλύκισμα με κύρια συστατικά βρασμένο σιτάρι, σταφίδες, αμύγδαλα, φυστίκα, ρόδι καθώς και ζάχαρη και διακοσμείται μέ άσπρα καί ασημένια κουφέτα, ρόδι και φυστίκια.
Τα επιμελήθηκε από βραδύς με πολύ φροντίδα και μαστοριά η γιαγιά Τούλα (ξαδέλφη της γιαγιάς) και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά σπουδαίο.










ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2009


ΚΑΛΩΣ ΤΟΝΕ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ... ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ !!!!


Την ώρα που ο παππούς ο Γιάννης έπαιρνε εξιτήριο (μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο ΓΝΑ "Γ.Γεννηματάς") την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009 και ώρα 14:20, η θεία Μαρίνα γεννούσε τον ξάδελφο, ένα ομορφόπαιδο βάρους 3, 460 κιλών και ύψους 53 εκ.

Όλα πήγαν καλά και για τη μαμά και για το παιδί........

Είμαστε όλοι πανευτυχείς και ενθουσιασμένοι........