Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

4μερο στο Λονδίνο












































































































































Την Παρασκευή 12/2/2010 αναχωρήσαμε οικογενειακώς για Λονδίνο. Μετά από 3½ ώρες πτήσης φτάσαμε στο terminal 5 του αεροδρομίου Heathrow και από κει με το μετρό στη Russell Square που βρισκόταν το ξενοδοχείο μας.
Μη χάνοντας χρόνο αφήσαμε τα πράγματά μας και αφού φάγαμε μεσημεριανό ξεκινήσαμε τις βόλτες. Με το day-pass του μετρό πήγαμε στη στάση Baker Street (Bakerloo line) όπου πρώτα επισκεφθήκαμε το εκπληκτικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds. Μετά από αυτό πήγαμε, που αλλού, στο London Beatles Store (231 Baker Street) όπου αγοράσαμε ενθύμια.
Τη δεύτερη μέρα ξεκινήσαμε μετά από ένα γερό πρωϊνό για South Kesington / Brompton όπου βρίσκονται μαζεμένα τα τρία σπουδαία μουσεία Natural History Museum, Science Museum kai Victoria & Albert Museum. Όλο το πρωινό περιφερόμασταν στο μουσείο και ειδικά στη "κόκκινη ζώνη" που βρίσκονται οι θησαυροί της γης και στη "μπλε ζώνη" που βρίσκονται οι δεινόσαυροι (με τον Ρεξ που κινείται και βρυχάται). Το μεσημέρι εξαντλημένοι φάγαμε σ ένα ιταλικό εστιατόριο της Knightbridge. Στη συνέχεια πήγαμε στο Hyde Park όπου ταίσαμε σκιουράκια και από κει κάναμε τη διαδρομή προς ανατολή περνώντας από την αψίδα του δούκα του Wellington, το Green Park, το παλάτι του Buckingham, το μνημείο της βασίλισσας Βικτώριας, St, Jame's Park, το Αββαείο του Westminster, το κτίριο του Κοινοβουλίου με το έμβλημα της πόλης το Big Ben, καταλήγοντας στον Τάμεση.
Την τρίτη μέρα η ξενάγησή μας άρχισε με επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η Ελληνική πτέρυγα με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αλλά και άλλα γλυπτά και κεραμικά ήταν ο κύριος λόγος της επίσκεψης μας. Επίσης μας εντυπωσίασε η πτέρυγα της αρχαίας Αιγύπτου, της Ασυρίας και της Μεσοποταμίας.
Μετά το μεσημέρι περιπλανηθήκαμε με το double decker (το διώροφο κατακόκκινο λεωφορείο) σε όλο το Κεντρικό Λονδίνο έως τη πλευρά κάτω από τον Τάμεση στη περιοχή Southwark. Εκεί επισκεφθήκαμε το Globe Theater που χτίστηκε το 1599 (ανήκε εν μέρει στον Σαίξπηρ) και υπήρξε το πιο ονομαστό θέατρο της ελισαβετιανής εποχής, όπου ζωντάνεψαν για πρώτη φορά οι σαιξπηρικοί ήρωες. Δίπλα βρίσκεται η Tate Gallery που είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Λονδίνου όπου έπεσε πολύ γέλιο με τις μπούρδες που εκθέτουν.
Την τελευταία μέρα κάναμε μια πολύ ωραία βόλτα στο Regent's Park και στη συνέχεια κατεβήκαμε στην Oxford Street και στο Soho. κατά το μεσημέρι μαζέψαμε τα πράγματά μας και αναχωρήσαμε για το αεροδρόμιο αποχαιρετώντας το όμορφο Λονδίνο.
ΒΥΕ ΒΥΕ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Jeorge Harrison.

Ημερολόγιο
George Harold Harrison






















25-02-1943
Γεννιέται ο George Harold Harrison, ο νεότερος από τους Beatles. Ο πατέρας του ήταν οδηγός λεωφορείου και η μητέρα του νοικοκυρά. Οι γονείς του είχαν άλλα τρία παιδιά, ένα μικρό σπίτι και καθόλου οικονομική άνεση. Είχαν όμως θετική στάση προς τη ζωή και επίσης την τάση να υποστηρίζουν τις επιλογές των παιδιών τους

1958
Σε ηλικία 15 χρονών παίζει στο συγκρότημα Johnny And The Moondogs του John Lennon και εγκαταλείπει τις προσπάθειες για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση ως μαθητευόμενος διακοσμητής και βοηθός ηλεκτρολόγου.

-12-1960
Πέρασε μια νύχτα στα κελιά του Αμβούργου και την επόμενη απελάθηκε από την Γερμανία, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας ώστε να του χορηγηθεί άδεια εργασίας.

21-01-1966
Παντρεύεται στο Επστον Ρέτζιστερ οφφις την Πατρίτσια Ανν Μπόϋντ. (ήταν κομπάρσος στην ταινία των Beatles "A Hard Day's Night")

-01-1968
Ο George συνθέτει και ηχογραφεί την μουσική για το σάουντράκ της ταινίας "Wonderwall". Μένει δέκα μέρες γι' αυτό τον λόγο στην Βομβάη.

01-11-1968
Κυκλοφορεί το άλμπουμ με την αυθεντική μουσική που έγραψε ο George για το φίλμ "Wonderwall". Είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος ενός Μπίτλ

06-10-1969
Κυκλοφορεί ο μικρός δίσκος "Something - Come Together" στην Αμερική και γίνεται Νο1 για 1 βδομάδα ( 29 Νοεμβρίου). Είναι ή πρώτη φορά που μια σύνθεση του George παρουσιάζεται σαν πρώτη πλευρά σε μικρό δίσκο των Beatles.
(Το Something γνώρισε πάνω από τριακόσιες ηχογραφημένες διασκευές , το έγραψε για την σύζυγο του Πατρίτσια και ο Frank Sinatra το είχε κατονομάσει ως την αγαπημένη του σύνθεση των Lennon / McCartney !!!)

1971
Δίνει το πρώτο φιλανθρωπικό κονσέρτο το "Concert for Bangladesh" (13 χρόνια πριν από το πρώτο Live Aid).


1975
Η πρώτη σύζυγος του Πατρίτσια Μπόϋντ τον αφήνει για τον φίλο του Eric Clapton


1979
Ιδρύει τη εταιρεία παραγωγής ταινιών Hand Made Films, με πρώτη παραγωγή το πετυχημένο φιλμ των Mondy Python "Life of Brian".



1980
Με το "All Those Years Ago" μια αναμνηστική του δημιουργία για τον δολοφονημένο J. Lennon γίνεται νούμερο δυο στο Βρετανικό chart. Παράγει το φιλμ Life of Brian των Monty Pithon.

1988
Ενώνεται με τον Jeff Lynne των ELO και κυκλοφορεί το άλμπουμ Cloud Nine με όνομα συγκροτήματος The Travelling Wilburys (Jeff Lynne, George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison, Tom Petty).
Νέλσον Ουίλμπερτ: είναι το ψευδώνυμο με το οποίο συμμετέχει στους δύο δίσκους του συγκροτήματος The Travelling Wilburys.


1991
Tαξιδεύει στην Ιαπωνία με τον φίλο του Eric Clapton και αποτυπώνει τις live εμφανίσεις του στο διαφορετικό Live in Japan.



1992
Εμφανίζεται σε φιλανθρωπική συναυλία για το περιβαντολοντολογικό κόμμα, της Μεγάλης Βρετανίας

09-01-2000
Ο George Harrison τελικά είναι ζωντανός ­ οι μαχαιριές του παρανοϊκού φαν που εισέβαλε στα τέλη Δεκεμβρίου στο σπίτι του δεν κατάφεραν να τον στείλουν στα επουράνια λημέρια του Lennon. Ο τρόμος όμως ότι θα έχει κάποτε την ίδια μοίρα με τον αδικοχαμένο John δεν έχει πάψει να τον κατατρέχει. Μία ημέρα προτού τελειώσει ο Δεκέμβριος του 1999 ένας «σχιζοφρενής» θαυμαστής των Βeatles και πάλι ­ έχουν περάσει ήδη 30 χρόνια από τη διάλυση του συγκροτήματος ­ εισέβαλε στην έπαυλη του Χάρισον σε ένα προάστιο του Λονδίνου μαχαιρώνοντας αυτόν και τη σύζυγό του.
Το ζευγάρι μεταφέρθηκε αμέσως σε κλινική του Λονδίνου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ύστερα από τρεις ημέρες ο Harrison και η δεύτερη σύζυγός του Olivia επέστρεψαν στο σπίτι τους.
Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο George Harrison δήλωσε ότι «συγχωρεί» τον δράστη. Όπως λένε οι φίλοι του, «έτσι είναι ο George μπορεί να μην αποδέχεται ο ίδιος ότι είναι ένας ζωντανός μύθος, αλλά είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος».

10-07-2001
Σε μια ελβετική κλινική, στα σύνορα με την Ιταλία, ο «Βeatle» George Harrison συνεχίζει τις θεραπείες. Ο καρκίνος βασανίζει το «Σκαθάρι» που αγωνίζεται με πείσμα και κερδίζει συνεχώς μάχες. Τα τελευταία νέα, όσα ελάχιστα διαρρέουν από το νοσοκομείο είναι καλά, μιλάνε για ανταπόκριση του οργανισμού στη θεραπεία. Ο δρ. Καβάλι, που διευθύνει την κλινική και πολιορκείται στενά από τον τοπικό Τύπο, προτιμάει απλώς να επιβεβαιώνει πως ο George Harrison επισκέπτεται την κλινική. Και απολαμβάνει τις διακοπές του στην Τοσκάνη, με καλή διάθεση και εξαιρετική φόρμα. Όλων οι ευχές με το «Σκαθάρι», που έχει άλλωστε υποσχεθεί και δυνατή μουσική επιστ

24-07-2001
Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, ο George Harrison, από τους Βeatles, έχει αποδεχτεί πως σύντομα θα χάσει τη μάχη με τον καρκίνο. Και είναι απόλυτα έτοιμος γι' αυτό, δήλωσε στις εφημερίδες ο George Martin, ο μάνατζερ των θρυλικών Σκαθαριών, γνωστός και ως «πέμπτος Βeatle». «Ξέρει ότι θα πεθάνει σύντομα και το έχει φιλοσοφήσει. Όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή». Τα λόγια του George Martin προκάλεσαν θλίψη και συγκίνηση για τον αγαπημένο «ήσυχο» Βeatle. Τα τραγούδια, η στάση του απέναντι στη ζωή και οι επιλογές του είχαν πάντα μηνύματα για όλους. Και όλοι τώρα εύχονται για το καλύτερο...


22-10-2001
Το πρώην μέλος των θρυλικών Beatles ξαναμπήκε στο στούντιο μετά την μάχη που έδωσε πριν λίγο καιρό, με τον καρκίνο. Ο George Harrison ηχογραφεί ένα τραγούδι που έγραψε με τον γιο του Dhani και έχει τον τίτλο A horse to water. Στο τραγούδι συμμετέχουν επίσης ο πιανίστας Jools Holland και ο τραγουδιστής Sam Brown. Όπως είναι γνωστό πριν λίγους μήνες, κυκλοφόρησαν φήμες σχετικές με την υγεία του, αλλά ο Harrison απάντησε εκνευρισμένος στις αναφορές που τον ήθελαν κοντά στον θάνατο, ανακοινώνοντας πως είναι απογοητευμένος και αηδιασμένος από όσα γράφονται για αυτόν.
Ο Harrison είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία τον καρκίνο στους πνεύμονες και στον λαιμό. Σχετικά με την συνεργασία του με το Σκαθάρι, ο Jools Holland είπε: "Ο George είχε ζητήσει να γράψουμε ένα τραγούδι και τελικά θα το κάνουμε αυτό τον μήνα. Είναι υπέροχα να δουλεύεις με έναν από τους μεγαλύτερους και πιο θρυλικούς καλλιτέχνες στον κόσμο. Ο George και εγώ δουλέψαμε μαζί για το Mr Road Runner και γίναμε καλοί φίλοι. Μερικά χρόνια αργότερα μίλησα με τον George, τον Paul και τον Ringo για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τους Beatles και από τότε συναντιόμαστε αρκετές φορές με τον George".

12-11-2001
Η οικογένεια του George Harrison πρώην μέλους ενός από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα όλων των εποχών, παραδέχθηκε ότι πλέον ανησυχεί πολύ για την υγεία του.Ο Harrison αυτό το διάστημα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλούς μήνες με τον καρκίνο. Παρόλα αυτά, η σύζυγος του αδερφού του καλλιτέχνη, ομολόγησε ότι ο σπουδαίος κιθαρίστας είναι πολύ άρρωστος, αλλά απόλυτα προετοιμασμένος να παλέψει για την ζωή του: "Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι. Είναι πολύ άρρωστος αλλά δίνει μεγάλη μάχη. Του στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση".

29-11-2001
«Άφησε αυτόν τον κόσμο όπως έζησε, με συναίσθηση της ύπαρξης του Θεού, χωρίς φόβο για το θάνατο, εν ειρήνη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στο BBC η οικογένεια του πρώην κιθαρίστα των «Μπίτλς», Τζορτζ Χάρισον, ο οποίος άφησε το το μεσημέρι της Πέμπτης (13.30 ώρα Αμερικής) την τελευταία του πνοή σε σπίτι φίλου του στο Λος Αντζελες, νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο 58χρονος Χάρισον πέθανε «περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του και φίλους», προσθέτει η οικογένειά του στην ανακοίνωση, καταλήγοντας ότι ο Χάρισον «έλεγε συχνά πως όλα μπορούν να περιμένουν εκτός από την αναζήτηση του Θεού και της αγάπης για τον πλησίον». Ο κιθαρίστας των «Σκαθαριών» «δεν φοβόταν το θάνατο, γιατί γι' αυτόν αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της ζωής... Ενδιαφερόταν πάρα πολύ για τα πνευματικά ζητήματα και πίστευε ότι η ζωή είναι ενωμένη με το θάνατο με τον ίδιο τρόπο που η μέρα είναι ενωμένη με τη νύχτα. Το μόνο που ήθελε ήταν σεβασμός στην ιδιωτική του ζωή και λάτρευε την οικογένειά του», δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο καρκινολόγος Τζιλ Λέντερμαν που παρακολουθούσε τον Χάρισον.

21-12-2001
Ο Τζορτζ Χάρισον αποτεφρώθηκε έξι ώρες μετά το θάνατό του την Πέμπτη στο Λος Αντζελες και η οικογένειά του προετοιμάζεται για ταξίδι στην Ινδία όπου και θα διασκορπίσουν την τέφρα του σε ιερό ποταμό, κοντά στο Ταζ Μαχάλ.
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο Χάρισον είχε ηχογραφήσει ένα καινούργιο άλμπουμ, το «Portrait of a Leg End», με 25 τραγούδια. Όπως μαθαίνουμε, τα τραγούδια μιλούν για το παρελθόν του, τη ζωή του και τη φώτιση που βρήκε στις ανατολικές θρησκείες στην Ινδία. Η σύζυγός του Ολίβια ανακοίνωσε ότι το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σύντομα και θα είναι φόρος τιμής τόσο στον «ήσυχο Μπιτλ» όσο και στο συγκρότημα. Το γραφείο τελετών Hollywood Forever, που ειδικεύεται στις αποτεφρώσεις, έφθασε στο σπίτι των Γκάβιν Ντε Μπέκερ, που φιλοξενούσε τον Χάρισον, 20 λεπτά μετά το θάνατο του πρώην «Μπιτλ». «Ακολουθήσαμε τις επιθυμίες του Τζορτζ. Βάλαμε στα χείλια και τα μάτια του φύλλα λωτού και τον παραδώσαμε στις φλόγες. Η τελετή δεν κόστισε παραπάνω από 200.000 δρχ.», είπε ο Ντε Μπέκερ. Ο πνευματικός δάσκαλος του Χάρισον, μέλος της διεθνούς θρησκευτικής οργάνωσης «Χάρε Κρίσνα», πρότεινε στη συνέχεια να διασκορπιστεί η τέφρα του στον ιερό ποταμό Γιαμούνα που διασχίζει περιοχή στην οποία αποσυρόταν ο Χάρισον για να διαλογιστεί.

Αποχαιρετιστήριες δηλώσεις φίλων:

Paul Mc Cartney
"Είμαι πολύ θλιμμένος και συντετριμμένος ... Ήταν μοναχικός αλλά πολύ γενναίος με υπέροχη αίσθηση του χιούμορ. Ήταν ο μικρός μας αδελφός. Γνωρίζαμε πως ήταν άρρωστος εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα μας άφηνε τόσο σύντομα"

Ρίνγκο Σταρ
"Έχασα έναν από τους καλύτερούς μου φίλους. Ο Τζορτζ θα μου λείψει για την αίσθηση της αγάπης, της μουσικής και του γέλιου που είχε"

John Lenon.





Ημερολόγιο
John Winston Lennon









1940

9 Οκτωβρίου: Στη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής γεννιέται στο μαιευτήριο Maternity του Λίβερπουλ ο John Winston Lennon. Οι γονείς του Alfred Lennon και η Julia Stanley ήταν παντρεμένοι από τις 3 Δεκεμβρίου 1938







1942

Ο John μεγαλώνει πιο πολύ με τη θεία του Mimi, αδελφή της μητέρας του.










1944

Τέσσερα χρόνια μετά τη γέννησή του, o Alfred Lennon και η Julia Stanley χωρίζουν.









1946

Τον Ιούλιο ο Alfred Lennon, επαγγελματίας ναυτικός, επέστρεψε στην Αγγλία και ζήτησε από την σύζυγό του Julia να του επιτρέψει να πάρει μαζί του τον John στη Νέα Ζηλανδία. Εκείνη αρνήθηκε και τότε από κοινού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια συμβιβαστική λύση την οποία θα επιθυμούσε και ο John. Ο John αποφάσισε να παραμείνει με τη μητέρα του και δεν ξαναείδε τον πατέρα του την επόμενη εικοσαετία.









1952

Ο John παρακολουθεί το Dovedale Primary Scool στο Λίβερπουλ









1955
Ο John φτιάχνει το πρώτο του συγκρότημα, τους Quarry Men.









1957

Με τον φίλο του, τον Paul Mc Cartney αποφασίζουν να γράφουν μαζί τραγούδια. «Ότι και να γίνει, τα ονόματά μας θα είναι μαζί από κάτω...». Είναι η χρονιά που παρακολουθεί μαθήματα στο Liverpool Art College και που γνωρίζεται με τη Cynthia Powell.









1958

15 Ιουλίου: Ένας μεθυσμένος αστυνομικός κτύπησε με το αυτοκίνητό του την Τζούλια Lennon τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Ο άδικος και αναπάντεχος χαμός της μητέρας του τον επηρέασε βαθύτατα. Βρήκε καταφύγιο στη μουσική, τη ζωγραφική, το αλκοόλ.
Το γκρουπ μεγαλώνει. Έρχεται και ο George Harrison. Σε λίγο έχουν και νέο όνομα. Είναι οι Johny and the Moondogs.









1960

Ο Λένον, ο ΜακΚάρτνεϊ, ο Χάρισον ο Στιούαρτ Σάτκλιφ και ο Πιτ Μπεστ ιδρύουν τους Silver Beatles(Ασημένια Σκαθάρια) - (Ο θρύλος λέει πως πήραν το όνομα ακολουθώντας το παράδειγμα των Crickets "Γρύλοι").
Απρίλιος: Ως Silver Beatles δίνουν συναυλίες στο Αμβούργο.









1962
23 Αυγούστου: Ο John παντρεύεται τη Cynthia Powell






1963

8 Απριλίου: Γεννιέται ο Julian Lennon






1964

Ποιήματα και πεζά από τον John Lennon. «In his Own Write» το πρώτο του βιβλίο.
18 Απριλίου: Οι Beatles κάνουν την πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική.






1965

Οι Beatles παίρνουν το μετάλλιο από τη βασίλισσα. Ο John βγάζει το δεύτερο βιβλίο του, «Α Spaniard in the Works».






1966

Ο John έχει ριχτεί για τα καλά στα παραισθησιογόνα. Και στο Ινστιτούτο Σύγχρονων Τεχνών, στο Λονδίνο, γνωρίζει τη Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα, που συμμετέχει στην έκθεση «Η καταστροφή της Τέχνης». Ο John συναντά τελικά τη Yoko στην γκαλερί «Indica».






1967
Σεπτέμβριος: Η έκθεση της Yoko, στην γκαλερί «Lisson» του Λονδίνου, με τίτλο «Yoko Plus Me» υποστηρίζεται από τον John Lennon.






1968

Η Yoko περνάει για πρώτη φορά τη νύχτα μαζί με τον John στο εξοχικό του σπίτι, στο Weybridge ακούγοντας τις πειραματικές ταινίες του John. Κοινές εικαστικές εμφανίσεις τους σε εκθέσεις, σ' όλη την Αγγλία.






1969

20 Μαρτίου: Ανταλλάσσει όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης με την Yoko Ono στο Γιβραλτάρ. Περνούν μια εβδομάδα, ως μήνα του μέλιτος, σε κρεβάτι του «Χίλτον», στο Άμστερνταμ, όπου καλούν τον Τύπο για να μιλήσουν στον κόσμο για την ειρήνη. Ο John αλλάζει το μεσαίο όνομά του από Winston σε Ono.


31 Μαρτίου: Το φιλμ της Ono με τίτλο «Rape» έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πριν την προβολή, ο Lennon και η Ono παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη Τύπου όπου εμφανίστηκαν και οι δύο μέσα σε μια τεράστια σακούλα- συμβολισμός που ερμηνεύτηκε ως απόπειρα άμβλυνσης της προκατάληψης που «βασανίζει» τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Μάιος: Κυκλοφορεί το κοινό τους άλμπουμ «Life With Lions - Unfinished music Νο 2». Στην Αμερική του αρνούνται τη βίζα και μία ακόμη προσπάθεια διαμαρτυρίας για τον πόλεμο αποτυγχάνει.





1970

Η ζωή μετά τους Beatles έχει ήδη αρχίσει. Ο John μέσα σε μία ημέρα σχεδόν γράφει και ηχογραφεί το «Instant Carma», με παραγωγό τον Phil Spector. Μαζί με τη Yoko δωρίζουν τα κομμένα μαλλιά τους στο Black House του Μάλκομ Χ.
Αύγουστος: Ο John ηχογραφεί το John Lennon/Plastic Ono Band.

Paul McCartney.


Ημερολόγιο
Paul McCartney







18-06-1942
Γεννιέται ο (James) Paul McCartney στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.




1957
Ο Paul McCartney περνάει με επιτυχία την ακρόαση για τη θέση του κιθαρίστα στους Quarrymen (συγκρότημα που έπαιζε αυτοσχέδια μουσική με επικεφαλής τον John Lennon)


---05-1967
Η Linda, το αγαπημένο παιδί του μεγαλοδικηγόρου Λι Ίστμαν, διασχίζει τον Ατλαντικό για να παρευρεθεί σε συνέντευξη Tύπου για την κυκλοφορία του «Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band», του καινούργιου άλμπουμ των Beatles. Έχοντας στο ενεργητικό της μια σειρά από φωτογραφίες του Χέντριξ, της Τσόπλιν και άλλων ροκ σταρ, που έκαναν τον γύρο του κόσμου, φτάνει στο Λονδίνο ως απεσταλμένη ενός μουσικού περιοδικού για να τραβήξει μερικά μέτρα φιλμ από τα διάσημα Σκαθάρια. Τα περισσότερα κλικ της μηχανής της φωτογραφίζουν τον Paul. Λίγες ώρες αργότερα, οι δυο τους συζητούν σε ένα κλαμπ του Λονδίνου. Ο Paul την ερωτεύεται. «Θα κάνεις μπέιμπι σίτινγκ στη Xίδερ;», τον ρωτάει μεθυσμένη η Λίντα.


19-06-1967
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης, Ο Paul McCartney παραδέχθηκε ότι έχει πάρει LSD


25-12-1967
Ο Paul χωρίζει από την Τζαίην.

12-03-1969
Ο Paul παντρεύεται στο Μέριλμπον ρέτζιστερ όφις την Λύντα Ηστμαν και υιοθετεί τη Χίδερ, την κόρη της Λίντα από τον προηγούμενο γάμο της.

-03-1973
Ο Paul πλήρωσε εκατόν σαράντα ευρώ πρόστιμο για καλλιέργεια ινδικής κάναβης στη φάρμα του.

-01-1980
Ο Paul βρέθηκε σε ένα μπουντρούμι του Τόκιο και απελάθηκε στη συνέχεια καθώς οι Ιάπωνες τελωνειακοί στις βαλίτσες του μισό κιλό μαριχουάνας.


17-04-1998
Στις 17 Απριλίου η Linda «φεύγει». Το «ταξίδι» της μένει μυστικό. Μόνο η οικογένεια και οι στενοί φίλοι το γνωρίζουν. Ο υπόλοιπος κόσμος το μαθαίνει δύο μέρες μετά και δεν έχει εικόνες από την καύση του σώματος. Και όταν η είδηση του θανάτου κάνει τον γύρο του κόσμου, οι ρεπόρτερ θέλουν, έστω και στο τέλος, να διαρρήξουν την ιδιωτική ζωή των McCartney. Ψάχνουν στη Σάντα Μπάρμπαρα για τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου, αλλά μάταια. Οι αρχές της πόλης δεν γνωρίζουν τίποτα και τα δημοσιογραφικά σενάρια εξελίσσονται με φαντασία. Από κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς η υποτιθέμενη ευθανασία της Λίντα είναι πρώτο θέμα: «Ο Paul τη βοήθησε να αυτοκτονήσει», είναι το νόημα που βγαίνει από τους υπαινιγμούς των δημοσιογράφων και οι εισαγγελικές αρχές καλούνται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες.


24-03-2000
Που είσαι, Θεέ; Μ' αυτήν τη φράση ξεκινά το τραγούδι «Νόβα» που έγραψε ο Paul McCartney για τη γυναίκα του Λίντα, δεκατέσσερις μήνες μετά τον πρόωρο θάνατό της. «Νιώθω κάτι που δεν είναι ακριβώς ένα θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά που οπωσδήποτε έχει μια πνευματικότητα και αγκαλιάζει το Θείο. Ανέκαθεν εξερευνούσα μουσικά αυτά τα θέματα, με διάφορους τρόπους. Παράδειγμα το τραγούδι μου με τους Beatles "Έλινορ Ρίγκμπι", που κι αυτό εξερευνά τον ίδιο χώρο». Ο Paul McCartney, το πιο «καλό παιδί» των Beatles, βγαίνει σιγά σιγά από το τούνελ του πόνου και προσπαθεί, καθώς λέει, να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του μετά το σοκ της απώλειας της συντρόφου του. «Έχασα τον μισό εαυτό μου», εξηγεί.



20-04-2001
Στην λίστα με τους πλουσιότερους μουσικούς στην Βρετανία, που δημοσίευσε η εφημερίδα "Sunday Times", την πρώτη θέση κατέχει το πρώην-σκαθάρι. Με δις προσωπικής (μόνο) περιουσίας (713 εκατομμύρια λίρες), τότε σίγουρα τα "money can't buy him love", ωστόσο αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους σκοπούς της ζωής του, όπως έχει αναφέρει παλαιότερα σε συνέντευξη του και ο ίδιος. Η εφημερίδα αναφέρει πως η περιουσία του θρυλικού καλλιτέχνη αυξήθηκε από 550 εκατ. λίρες σε 713 εκατ. λίρες, από την κληρονομιά που πήρε μετά τον θάνατο της γυναίκας του Linda McCartney, αλλά και από τις τεράστιες πωλήσεις του 'greatest hits' άλμπουμ των Beatles.


15-05-2001
Έχουν περάσει τριάντα χρόνια μετά την διάλυση των Beatles κι όμως το μίσος και οι ατελείωτοι καυγάδες μεταξύ του Sir Paul McCartney και της Yoko Ono, όχι μόνο διατηρούνται αλλά και αναζωπυρώνονται.
Ποιο είναι το πρόβλημα τώρα;
Ο McCartney εξηγεί σε δηλώσεις του: "Της ζήτησα σαν χάρη να μπει το όνομα μου στον κατάλογο του Anthology για το Yesterday, πάνω από του συνεργάτη μου John και αυτή αρνήθηκε".
Και από εδώ ξεκινούν όλα…
"Αυτή έχει κερδίσει πολύ περισσότερα από εμένα από αυτό το τραγούδι. Εγώ απλά ήθελα να μοιράσω τα κέρδη, αλλά αυτή τα θέλει όλα δικά της. Θα μπορούσα να επιμείνω και να περάσω και νομικές διαδικασίες, αλλά είμαι πολιτισμένος άνθρωπος εγώ και η ζωή δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να ασχολούμαι με τέτοια. Προτιμώ να περπατώ εις στο πάρκο (όταν η Ono δεν είναι εκεί;) και να περνάω καλά".


11-06-2002
Σε κάστρο της Ιρλανδίας παντρεύτηκαν την Τρίτη, 11 Ιουνίου, ο Paul McCartney και το πρώην μοντέλο Heather Mills, σε μια τελετή που είχε συγκίνηση, πυροτεχνήματα, μουσική και άφθονη μπύρα Guiness. Καλεσμένοι ήταν αρκετοί από τους διάσημους φίλους του ζευγαριού, ανάμεσά τους ο ντράμερ των Beatles, Ringo Starr, η Chissie Hynde των Pretenders, ο David Gilmour των Pink Floyd, η Twiggy, ο Eric Clapton, ο Elton John και ο πρώην μάνατζερ των Beatles, George Martin. Ο γάμος έγινε στις 4.30 το απόγευμα, στο απομονωμένο -βρίσκεται σε κτήμα 1000 εκταρίων- Castle Leslie του 17ου αιώνα, στο χωριό Glaslough της επαρχίας Monaghan, κοντά στα σύνορα με τη Β. Ιρλανδία.


12-05-2003
Ο Paul McCartney έδωσε στις 10 και 11 Μαΐου δύο συναυλίες στη Ρώμη - μία στο Κολοσσαίο, για ελάχιστους τυχερούς, και μία με ελεύθερη είσοδο έξω από το ιστορικό στάδιο.Το Σάββατο μόλις 400 άτομα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρώην μέλος των Beatles σε μία από τις ελάχιστες συναυλίες που έχουν γίνει ποτέ στο Κολοσσαίο. Φυσικά, το αντίτιμο ήταν αντάξιο της περίστασης: τα εισιτήρια κόστιζαν μέχρι και 1.490 δολάρια. Τα έσοδα της συναυλίας θα μοιραστούν στην οργάνωση "Adopt A Minefield" και αρχαιολογικά προγράμματα στη Ρώμη. Ο μόνος άλλος καλλιτέχνης που έχει δώσει στο παρελθόν συναυλία στο Κολοσσαίο ήταν ο Ray Charles, και πάλι για φιλανθρωπικό σκοπό.Την επόμενη μέρα ο Paul McCartney έδωσε συναυλία έξω από το Κολοσσαίο, την οποία υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν περίπου 200.000 άτομα.Αν και η είσοδος σε αυτήν ήταν ελεύθερη, τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσής της θα παραχωρηθούν σε ιταλική αρχαιολογική αποστολή στο Ιράκ, που στόχο έχει να ενισχύσει το λεηλατημένο μουσείο της Βαγδάτης να επαναλειτουργήσει

RINGO STAR

Ημερολόγιο:
Ringo Starr






07-07-1940
Γεννιέται ο Ρίτσαρντ Στάρκεϊ (κατόπιν Ρίνγκο Σταρ).



25-12-1959
Ο 18χρονος μηχανικός Ρίτσαρντ Στάρκεϊ προσέχει ένα ιδιαίτερα μεγάλο πακέτο δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο των γονιών του. Όταν έρχεται η ώρα να ανοιχθούν τα δώρα, βρίσκεται έκπληκτος μπροστά σε ένα ολοκαίνουργιο σετ ντραμς ­ το πρώτο που απέκτησε ποτέ του. Αυτό δεν θα είχε καμία σημασία αν ο νεαρός ήταν κάποιος άλλος και όχι ο κύριος που αργότερα μάθαμε σαν Ρίνγκο Σταρ ντράμερ των Beatles.




---08-1962
Ο Ringo Starr παίρνει την θέση του Pete Best στα ντράμς των Beatles.




11-02-1965
Παντρεύεται στο Κάκστον χώλλ τού Λονδίνου την Μωρίν Κόξ.




19-08-1967
Γεννιέται στο Χάμερ Σμίθ το δεύτερο παιδί του Ringo.




--12-1967
Στη Ρώμη για το φιλμ Κάντυ με συμπρωταγωνιστές τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και τον Μάρλο Μπράντο.




---12-1968
Παγκόσμια πρεμιέρα του φιλμ Candy στο οποίο ο Ringo έχει ένα ρόλο μεξικανού κηπουρού.




30-02-1969
Αρχίζει να εργάζεται για το τέταρτο φιλμ του "The magic Christian" με συμπρωταγωνιστή τον Πήτερ Σέλλερς.

Ημερολογιο RINGO STARR.

Ημερολόγιο
Ρίνγκο Σταρ















07-07-1940
Γεννιέται ο Ρίτσαρντ Στάρκεϊ (κατόπιν Ρίνγκο Σταρ).



25-12-1959
Ο 18χρονος μηχανικός Ρίτσαρντ Στάρκεϊ προσέχει ένα ιδιαίτερα μεγάλο πακέτο δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο των γονιών του. Όταν έρχεται η ώρα να ανοιχθούν τα δώρα, βρίσκεται έκπληκτος μπροστά σε ένα ολοκαίνουργιο σετ ντραμς ­ το πρώτο που απέκτησε ποτέ του. Αυτό δεν θα είχε καμία σημασία αν ο νεαρός ήταν κάποιος άλλος και όχι ο κύριος που αργότερα μάθαμε σαν Ρίνγκο Σταρ ντράμερ των Beatles.


---08-1962
Ο Ringo Starr παίρνει την θέση του Pete Best στα ντράμς των Beatles.


11-02-1965
Παντρεύεται στο Κάκστον χώλλ τού Λονδίνου την Μωρίν Κόξ.


19-08-1967
Γεννιέται στο Χάμερ Σμίθ το δεύτερο παιδί του Ringo.


---12-1967
Στη Ρώμη για το φιλμ Κάντυ με συμπρωταγωνιστές τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και τον Μάρλο Μπράντο.


---12-1968
Παγκόσμια πρεμιέρα του φιλμ Candy στο οποίο ο Ringo έχει ένα ρόλο μεξικανού κηπουρού.


30-02-1969
Αρχίζει να εργάζεται για το τέταρτο φιλμ του "The magic Christian" με συμπρωταγωνιστή τον Πήτερ Σέλλερς.

Πηγη:Beatles.gr

Σαν σημερα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1968: Ο Ringo εμφανίζεται σαν γκεστ σταρ στο σόου της Σίλλα Μπλάκ.